Muziekopleiding L'Aventure Musicale

Wil je een muziekinstrument leren spelen? Je kunt bij ons de volgende muziekinstrumenten leren spelen: dwarsfluit, klarinet, saxofoon, hoorn, trompet, trombone, slagwerk en pauken. De leslocaties zijn Wijkcentra MFA, de Symfonie in Tilburg-Noord en MFA Grote Beemd in de Reeshof. Stuur ons een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.en wij nemen contact met je op. Voor meer informatie ga je naar de pagina Muziekopleiding.

Muziekprojecten op school

Wij geven muzieklessen op scholen in Tilburg-Noord en in de Reeshof.. Op deze scholen kunnen kinderen proefblazen op muziekinstrumenten en sluiten de dag af met een concertje. Daarna kunnen kinderen zich inschrijven voor een blazersklas van zes weken om nader kennis te maken met muziekinstrumenten. Als kinderen daarna nog steeds enthousiast zijn, kunnen zij zich inschrijven voor de muziekopleiding. Zij krijgen dan wekelijks muziekles en kunnen  na circa 12 maanden meespelen in Wijkorkest Tilburg-Noord. De lessen vinden plaats op school. Op verzoek geven wij workshops muziek en bewegen op muziek voor kinderen die na school op de BSO zitten.


Wijkorkest Tilburg-Noord

Het Wijkorkest Tilburg-Noord is ontstaan uit een samenwerkingsproject van basisscholen in Tilburg-Noord, Factorium en Art-Fact. Het doel van dit project was om zoveel mogelijk kinderen te laten kennismaken met muziek maken en te laten samenspelen. Dit heeft geleid tot twee spetterende concerten in De Symfonie met veel kinderen in een Wijkorkest dat wekelijks repeteert en regelmatig optreedt in de wijk. Het wijkorkest heeft onder andere samen met Theatercollectief EELT 'Sibeliusconcerten' gegeven en tijdens de Tilburgse Muziekmarathon gespeeld tijdens de Muzikale Buitenspeelmiddag en voor bewoners van Verzorgingshuis Heikant. Daarnaast hebben de muzikanten van het Wijkorkest meegespeeld tijdens Footnote100 in de LocHal, ook een project van Eelt en spelen ze mee in het speciaal samengestelde jeugdorkest tijdens het Herdenkingsconcert ter ere van Huub Kennis in de Concertzaal. Het orkest repeteert op donderdagmiddag van 16.15 tot 17.15 uur in het Atrium van MFA De Symfonie. Voor meer informatie zie https://www.wijkorkesttilburgnoord.com/ of neem contact op met  e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Jeugdorkest Reeshof

Orkest L'Aventure Musicale heeft ook een eigen jeugdorkest. Na circa een jaar kun je in overleg met je muziekdocent mee komen spelen in het jeugdorkest. Het orkest is bedoeld voor kinderen vanaf 8 jaar. Het orkest is tijdelijk gestopt met repeteren, omdat het aantal kinderen te klein was. Zodra er voldoende muzikanten zijn in de Reeshof start het orkest weer met repeteren.