Expositie

L'Aventure Musicale is inmiddels een vertrouwd gezicht in de concertzaal van Theaters Tilburg. In 2019 komen wij met Expositie, waarin het orkest op zoek gaat naar verbindingen tussen muziek en schilderkunst. Onder leiding van dirigent Peter-Paul van Esch en presentator Teun Aarden wordt het publiek meegenomen in de zoektocht naar de verklanking van het doek: want een muziekakkoord kan soms groen klinken en een enkele noot Pruisisch blauw.

In Expositie, waar schilderijen de muziek maken en de muziek geschilderd wordt, gaat het orkest natuurlijk weer op verrassende wijze het spel aan met uiteenlopende muziekdisciplines. Zo speelt L’Aventure Musicale delen van de Schilderijententoonstelling van Modest Moessorgski, prachtige muziek die geschreven werd bij verschillende schilderijen van een overleden vriend. De Promenade, een muzikale wandeling tussen deze schilderijen, zullen we meerdere keren horen in heel verrassende samenstellingen. L'Aventure Musicale verrast met het zwartste zwart van Anish Kapoor, de blackste blues van The Rolling Stones, en de kleurenpracht van Vincent van Gogh en Frida Kahlo. Met Brood, Brel en Bosch. Met oud werk van Leonardo da Vinci en Rembrandt tot nieuwer werk van Kandinsky, Esscher en Warhol.

Tijdens het concert staat het orkest in live verbinding met kunstenaars Rob van Trier en Joep van Gassel. Op locaties in Tilburg laten zij hun nieuwste schilderijen ontstaan, geïnspireerd door de muziek die in de concertzaal ten gehore gebracht wordt. Deze splinternieuwe werken worden na afloop in de foyer geveild.

Aan Expositie werken mee de zangsolisten Vera Keijsers, Rias Baarda, Renske Meijer, Sil van den Hout, Neil Foreman & Range, popkoor Epic.

Kaartverkoop

Entreekaarten (a € 20,50) zijn verkrijgbaar bij Theaters Tilburg.

kaartverkoop.